page_banner

wartos

Cina saleresna mangrupikeun peradaban kuno anu mimiti nganggo pepelakan aromatik pikeun ngajaga kaséhatan. Tutuwuhan dipaké di jaman baheula, ngagunakeun ciri pepelakan pikeun ngubaran panyakit, sareng ngaduruk menyan pikeun ngabantosan harmoni sareng kasaimbangan fisik sareng méntal. .

Sihir alam parantos masihan urang sumber kahirupan anu teras-terasan, sareng éta ogé kado alam pikeun umat manusa, sahingga urang tiasa teras-teras terasrasakeun sagala rupa harta anu dipasihkeun, sareng melak minyak atsiri mangrupikeun salah sahiji diantarana. Sejarah panggunaan minyak atsiri manusa salami sajarah peradaban manusa, sareng asal aslina hese diverifikasi. Numutkeun catetan sajarah, dokter Arab nganggo distilasi pikeun nimba sari kembang, anu parantos didamel minyak penting dugi ka jaman Yunani mekar kuno. Éta tiasa ditingali yén buku médis dina waktos éta nyatet seueur kagunaan praktis minyak atsiri, bahkan di Mesir kuno sateuacan 5000 SM. Pendeta luhur sakali ngeusian mayit ku rempah résin pikeun ngadamel mumia. Anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha berharga minyak atsiri dina waktos éta.

Dina seueur agama kuno atanapi kelompok étnis, henteu janten jinis upacara atanapi hajatan naon waé, rupa-rupa rempah anu diekstraksi tina pepelakan sok dianggo nambihan kasucian dina upacara. Urang tiasa diajar tina seueur mitos atanapi carita Alkitab. Éta tiasa dipendakan dina rékor.

Dina abad ka-13, Sakola Kedokteran Bologna anu kawéntar di Italia nimukeun bius tina sababaraha minyak atsiri, anu seueur dianggo dina operasi operasi. Hugo, anu nimukeun resep ieu, cenah ogé ti Sekolah Kedokteran Bologna. Pangadegna.

Dina abad ka lima belas, Verminis nimukeun sajenis "cai anu saé", teras kaponakan awewe na ngadamel "Fanari Cologne" anu kawéntar. Cologne jenis ieu parantos kabuktosan ngagaduhan pangaruh disinféksi, sareng jinis ieu cologne ogé Didamel nganggo minyak atsiri tina pepelakan kembang.

Di Perancis dina abad ka-16, sababaraha urang biasa nganggo sarung tangan bungbu anu ngandung lavender sareng sababaraha rempah lokal. Hasilna, anu nganggo sarung tangan rempah langkung tahan kana sababaraha panyakit wabah dina waktos éta. Seueur pangusaha mimiti ngahususkeun. Produksi minyak atsiri pikeun seungit. Jinis minyak atsiri ieu ogé ngabantuan urang Yunani nolak wabah. Ti saprak éta, aromaterapi dipuseurkeun kana minyak atsiri parantos narik perhatian seueur sarjana sareng saprak éta sumebar ka sababaraha tempat. Utamana dina taun-taun ayeuna, aromaterapi laun ningkat. Kéngingkeun perhatian dunya.

Ayeuna, minyak atsiri parantos seueur dianggo dina sagala aspek. Pusat produksi utama minyak atsiri di dunya nyaéta kota kuno Grasse caket Perancis Riviera. Ku alatan éta, sajaba ti anggur, Perancis ogé tiasa dianggap salaku tanah suci minyak penting ayeuna.


Waktos Post: Sep-22-2020